IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата в САЩ продължават да се повишават

И през юни годишният ръст на цените остава близо до 7-годишния връх, отчетен през май

15:42 | 06.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Цените на жилищата в САЩ продължават да се повишават

Годишният ръст на цените на жилищата в САЩ през юни остава близо до седемгодишният максимум, отчетен месец по-рано, сочат данни на консултантската компания CoreLogic, цитирани от MarketWatch.

Компанията регистрира месечен ръст от 11,88% на цените на жилищата в Страната на неограничените възможности през юни спрямо юни 2012 г. За сравнение, през май беше отчетено повишение от 11,93% спрямо май 2012 г. - най-силно от февруари 2006 г. насам, припомня изданието.

Като се изключат обаче продажбите на проблемните имоти и т. нар. „къси“ продажби – когато собствениците на имота продават за по-ниска сума, отколкото дължат по ипотеката, цените на жилищата в САЩ отчитат ръст от 10,96% на годишна база през юни и 1,8% спрямо предходния месец.

Увеличение на цените на имотите е отчетено в поти всички щати, посочват от компанията. Щатът Невада, който беше един от най-тежко засегнатите от спукването на кредитния балон, записва най-силния годишен ръст на цените на жилищата, включително и на подценените имоти – 27%.

Въпреки това обаче цените на имотите в щата остават с 44% под регистрираните пикови равнища.

Единствено в щатите Мисисипи и Делауеър продължават да се отчитат спадове на цените на жилищата, но със значително по-бавни темпове, посочват консултантите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:09 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още