IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ускоряват жилищното строителство в Олимпийския парк в Лондон

Първите обитатели ще могат да се настанят през 2015 и 2016 г.

09:16 | 30.07.13 г.
Ускоряват жилищното строителство в Олимпийския парк в Лондон

Местните власти в Лондон планират да ускорят изграждането на част от жилищата в два нови квартала в Queen Elizabeth Olympic Park, съобщи онлайн изданието PropertyWire.com.

Първият квартал Chobham Manor, който ще включва 850 жилища, се очаква да приеме първите си обитатели до 2015 г. East Wick и Sweetwater, където ще има 1 600 жилища, ще бъдат завършени до 2023 г., а не до 2029 г., каквито бяха първоначалните планове.

Жилищата в East Wick ще бъдат завършени първи, като първите им обитатели ще могат да се нанесат още през 2016 г.

За да може да ускори завършването на имотите, строителите от Legacy Corporation ще накарат партньорите си да осигурят много повече жилища под наем в новите квартали.

East Wick ще бъде разположен в северозападната част на Elizabeth Olympic Park до Hackney Wick. Предвижда се там да бъдат изградени градски къщи, мезонети, студиа и апартаменти. Sweetwater пък ще е в югозападната част и ще предложи студиа, апартаменти и семейни жилища с частни градини и общи зелени площи.

Chobham Manor, който се състои от 800 семейни жилища, ще бъде издигнат на мястото, където в момента се провеждат поредица летни концерти, а по-рано се намираха олимпийската и параолимпийската баскетболна арена.

Освен нови жилища, в квартала ще има детски градини, училища, магазини, кафенета и ресторанти. Ще има и клиника и висше учебно заведение, което предстои да посрещне първите си студенти през септември тази година.

Името на Chobham Manor бе избрано чрез публичен конкурс. Кварталът ще бъде изграден на мястото на едноименното имение.

Припомнете си плановете за реконструкцията на Олимпийския парк в Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още