IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите правила за фондовете за имоти в ЕС - въпроси и проблеми

Мениджърите на алтернативни инвестиции в блока трябва да бъдат регулирани от собствените си страни

09:18 | 26.07.13 г. 1
Новите правила за фондовете за имоти в ЕС - въпроси и проблеми

Времето, с което компаниите за управление на фондове за имоти разполагат, за да се адаптират към Директивата за мениджърите на фондове за алтернативни инвестиции (AIFMD) изтича, пише онлайн изданието Investment & Pensions Europe.

Държавите от Европейския съюз (ЕС) трябваше официално да хармонизират националното си законодателство с директивата до 22 юли 2013 г. Според нея мениджърите на алтернативни инвестиции в блока трябва да бъдат регулирани от собствените си страни.

Въпреки че новите компании от бранша трябва да отговарят на регулациите от момента на създаването си, за съществуващите компании има една година преходен период.

Глин Баруик, адвокат от кантората Goodwin Proctor, предупреди, че мениджърите трябва да проверят законите и правилата, действащи във всяка отделна държава, преди да започнат да се занимават с алтернативни инвестиции.

"Въпреки че директивата цели да създаде стандартен набор от регулаторни изисквания във всички страни-членки за европейските и неевропейски мениджъри, на практика някои държави като Норвегия, Финландия и различни средиземноморски страни ще закъснеят с изпълнението й", посочва той.

Освен това в страните, където директивата се прилага, има неяснота или несъвместимост по отношение на това дали едногодишният преходен период ще важи за мениджъри, които не са базирани в ЕС.

Не е ясно и дали и как фондовите мениджъри от държави извън блока трябва да регистрират фондовете, които искат да оперират на територията но общността.

Освен това има важни държави като Франция и Германия, където е задължително назначаването на депозитар, което е необичайно в контекста на фондовете за частен капитал и за имоти, отбелязва Баруик.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Некой сеща ли се, че от регулация, до регулация има разлика... и като се мине определена граница става... абе, казано общо "обратното" от представата ни за капитализъм!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още