IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Луанда е най-скъпият град в света за имигрантите

Столицата на Ангола отново измести Токио от лидерската позиция

10:22 | 24.07.13 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Столицата на Ангола – Луанда, изпревари Токио и вече е най-скъпият град за имигрантите, сочат резултатите от изследване на Mercer за разходите за живот, цитирано от CNBC.

Богатата на петрол държава, където цените на жилищата и вносните стоки са изключително високи, отново е на върха на класацията, след като падна на второ място миналата година.

Луанда бе първа в списъка през 2010 и 2011 г. Миналата година средният месечен наем за луксозен апартамент с две спални в града е бил 6 500 долара, или с около 500 долара повече от Хонконг, който се смята за един от най-скъпите пазари на недвижими имоти в света.

Европа и Азиатско-тихоокеанският регион имат по равен брой градове в топ 10 на най-скъпите градове - по 4.

Москва е най-скъпият град в Европа и заема второ място в класацията, следвана от три града в Швейцария - Женева, Цюрих и Берн съответно на 7, 8 и 9 място.

Най-скъпият град в Азия е Токио, който тази година се нарежда на 3-о място в класацията, след като беше номер 1 през миналата година. Сред останалите азиатски градове в топ 10 са Сингапур на 5-о място и Хонконг на 6-а позиция.

Сидни в Австралия и Берн в Швейцария си поделят 9-о място.

Изследването обхваща 214 града по целия свят и измерва разходите за над 200 стоки и услуги като жилище, транспорт, храна и дрехи. За база се използва Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 24.07.13 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още