IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на хотели в Азия записа най-силното си полугодие от 2008 г.

До края на 2013 г. обемите могат да достигна 3,5 млрд. долара

11:12 | 23.07.13 г.
Пазарът на хотели в Азия записа най-силното си полугодие от 2008 г.

Обемът на потвърдени сделки с хотели в Азия е достигнал 1,3 млрд. долара през първата половина на 2013 г., сочат данни на Jones Lang LaSalle, цитирани от онлайн изданието Property Magazine. Това е увеличение с 85% спрямо същия период на миналата година и е най-силното първо полугодие от 2008 г. насам, отбелязват експертите.

Тежестта на инвестициите на утвърдените туристически пазари Сингапур, Хонконг и Токио, в комбинация с опортюнистичните сделки на нововъзникващите пазари като Тайланд и Малдивите, са основната причина за растежа в региона.

Общо 37% от регионалните инвестиции се падат на японския пазар на фона на силното търсене, предизвикано от налагащото се мнение, че пазарът се съвзема след земетресението през 2011 г.

Сингапур се нарежда на второ място с 34% от регионалните сделки до голяма степен благодарение на продажбата на Park Hotel Clarke Quay за 238 млн. долара.

Въпреки до известна степен непредвидимата инвестиционна среда в Тайланд, страната продължава да консолидира позициите си като едно от горещите места за инвестиции в Азия, основно поради продажбата на Laguna Beach Resort във Фукет през първото тримесечие на 2013 г.

Според доклада фондовете, институционалните инвеститори и големите корпорации, търсещи възможност да преструктурират портфейлите си, са водещите продавачи на хотели от инвестиционен клас. Тръстовете за инвестиции в имоти, хотелските оператори и институционалните инвеститори пък са най-активните купувачи.

Въпреки регионалния растеж и силния инвеститорски апетит, ограниченият брой на имотите, които предстои да излязат на пазара в Югоизточна Азия до края на годината, ограничава и активността при продажбите.

"Вероятно тръстовете за инвестиции в имоти ще продължат да доминират пазара. Това, в съчетание с нарастващия апетит от страна на частни азиатски инвеститори, оператори и играчи с частен капитал би могло да увеличи обемите на продажбите до 3,5 млрд. долара до края на 2013 г.", прогнозират от Jones Lang LaSalle.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още