IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия ще реши през есента откога да премахне имотния данък

Налогът ще се прилага за луксозни имоти, предвижда се да отпадне само за стандартните основни жилища

14:10 | 22.07.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Италия ще реши през есента откога да премахне имотния данък

Италианското правителство се приближава към решение за премахването на непопулярния имотен данък, но е разделено по въпроса кога точно да стане това, съобщи регионалният министър Грациано дел Рио, цитиран от Ройтерс.

Информационната агенция припомня, че в събота министърът на индустрията на Италия Флавио Занотато съобщи, че до есента вероятно ще има споразумение за премахването на данъка върху основните жилища.

Дел Рио уточнява, че действително кабинетът се приближава до окончателното споразумение, но все още не може да вземе решение дали това да стане от декември или от 2014 г.

Министърът посочва още, че ще бъде премахнат имотният данък върху стандартните основни жилища, но ставката ще продължи да се прилага за луксозните имоти.

Премахването на имотния данък обаче ще изправи пред предизвикателство премиера на Италия Енрико Лета, който трябва да се придържа към строгите фискални ограничения в Европейския съюз, отбелязва агенцията.

По изчисления на правителството премахването на налога ще лиши хазната от 4 млрд. евро.

Лета вече отложи увеличаването на ДДС и „замрази“ плащането на задълженията по извънредния имотен данък, докато се вземе окончателно решение за премахването му, припомня агенцията.

Днес министърът на икономиката на Италия се среща с представители на водещите политически партии в страната, за да дискутират данъчната реформа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Брей, наистина слагат образовани *** навсякъде...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още