IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай може да облекчи рестрикциите за финансирането на строителните компании

Очаква се правителството да позволи на строителите да набират средства от пазарите на акции и облигации

14:11 | 18.07.13 г.
Китай може да облекчи рестрикциите за финансирането на строителните компании

Китай почти със сигурност ще облекчи ограниченията за опциите за финансиране на строителите, съобщи държавната агенция Xinhua, без да посочи източниците на информацията.

През 2010 г. Китайската комисия за регулиране на ценните книжа прекрати одобряването на заявки за първични публични предлагания на компании от сектора на имотите, за да ограничи спекулациите на пазара и да овладее цените.

Бяха забранени и сливанията, придобиванията и рефинансирането в сектора.

Властите обаче вероятно ще позволят на строителите да набират средства на пазара на акции и облигации, предаде Xinhua, като допълни, че е възможно да бъдат разрешени и сливанията и придобиванията.

През последните седмици местните медии пишат, че държавният конгломерат Greenland Holdings Group може да закупи мажоритарен дял в компанията за услуги в сектора на имотите Shanghai Jinfeng Investment Co. като начин да се листва на пазара на ацкии клас А.

Това предполага, че централното правителство може би търси начин да засили достъпа на строителите до финансиране, коментира MarketWatch.

Акциите на местния пазар тръгнаха нагоре след спирането на книжата на Jinfeng през този месец. От началото на юли подобна стъпка бе предприета и спрямо други строителни компании, като Sundy Land Investment, Xinhu Zhongbao и Rongfeng Holding Group, което засили слуховете на пазара за евентуално рефинансиране или планове за сливания и придобивания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още