IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайците се насочват и към пазара на имоти в Тайван

Тайван се отваря за фирми и физически лица от Китай, които искат да купуват имоти

14:12 | 16.07.13 г.
Китайците се насочват и към пазара на имоти в Тайван

През по-голямата част от Студената война Пекин и Тайпе непрекъснато си разменяха обиди и снаряди, пише Forbes.

След като неотдавна Китай и Тайван навлязоха в трето десетилетие на усилия да изградят приятелски отношения чрез бизнеса, инвеститорите в имоти от континентален Китай постигат нещо, което Народната освободителна армия не успя: да се установят мирно на тайванска почва, допълва изданието.

След дългите години, в които тайванците имаха право да купуват земя в континенталната част на Китай и да печелят от имотния бум там, Тайпе постепенно започва да позволява на фирми и физически лица от Китай да купуват имоти в Тайван.

Очаква се ново споразумение между острова и властите в Пекин да увеличи присъствието на китайци от континента на острова. То дава и надежда за успеха на най-известния имотен проект в Тайван в момента, подкрепен от китайци - Vantone Taiwan 2011.

Според генералния мениджър на Bel & Well Property International в Хонконг Самюъл Кук интересът към имоти сред купувачите от континентален Китай е много голям. Те са привлечени от културата и храната на острова.

Има и възможност за добра печалба от имотите, които са доста евтини в сравнение с Шанхай например, допълва експертът.

Като цяло интересът е по-голям към северната част, отколкото към южната, отчасти поради факта, че живеещите на юг говорят местен диалект, а не мандарин.

През последните години столицата на Тайван Тайпе привлича все повече туристи от континентален Китай, а големи китайски банки като ICBC обявиха планове за инвестиции и вече откриват местни офиси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още