IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големите компании за имоти ще устоят на регулациите

Играчите на пазара трябва да са в крак с "голямата картина" и да работят в условия на постоянни законодателни промени, за да останат в бизнеса

12:37 | 16.07.13 г.
Големите компании за имоти ще устоят на регулациите

Само по-големите компании за недвижими имоти ще оцелеят при задаващото се цунами от регулации, прогнозира Аксел фон Голдбек, управляващ директор на Германската федерация на компаниите за недвижими имоти ZIA, цитиран от онлайн изданието Property EU.

"Определено има и положителни неща. Като цяло има три типа инвестиционни дружества: отворени, затворени и листвани. Фондовете от затворен тип бяха "сива" зона и не подлежаха на регулации. Радваме се, че сега ще бъдат регулирани. Някои играчи ще изчезнат, но оцелелите ще са по-силни", коментира Голдбек.

"Има и положителни страни в това да си част от един хармонизиран европейски пазар и регулации. Недостатъците са, че компаниите ще трябва да се справят с постоянно променящо се законодателство, както и с една постоянно променяща се регулаторна среда", допълва още той.

Дейвид Райланд от адвокатската кантора SJ Berwin също споделя това мнение. "По-големите фондови мениджъри вероятно ще се справят по-добре. По-малките няма да издържат на разходите", отбелязва той.

Според Антъни Кърби от Ernst & Young пък регулаторната среда след фалита на Lehman през септември 2008 г. се е превърнала в "една сложна мрежа от правила, регулации и акроними и няма признаци това да се промени скоро".

Оттогава властите са въвели 40 нови регулации само в Европа, а отделните страни също адаптират своите закони.

"Искахме регулации, ето ги", заяви Кърби. Той съветва компаниите за недвижими имоти постоянно да са нащрек и да наблюдават голямата картина, иначе могат да останат извън бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 16.07.13 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още