IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на офиси в Лондон отбеляза най-доброто си тримесечие от 2007 г.

Възстановява се активността на финансовите и застрахователните компании на пазара в британската столица

10:00 | 16.07.13 г.
Пазарът на офиси в Лондон отбеляза най-доброто си тримесечие от 2007 г.

През второто тримесечие на годината Лондон записа най-добрите темпове на усвояване на офис площи от 2007 г. насам, сочат данни на консултантската компания Knight Fraank.

Районът на британската столица се облагодетелства от нарастващия интерес на технологичните и медийните компании, както и засилената активност на финансовите и застрахователните компании.

През второто тримесечие са били усвоени 25,8 млн. кв. м офис площи – най-добрият тримесечен период от периода юли-септември 2007 г. насам. Повишението спрямо първото тримесечие е 140%, а спрямо второто тримесечие на миналата година – 50%, отчитат от компанията.

Само в Уест Енд са били усвоени над 11,8 млн. кв. м офиси, което е близо до дългосрочното средно ниво. Спрямо първото равнище това представлява спад с 27%, но трябва да се отбележи, че в периода януари-март пазарът в района беше сериозно повлиян от сделката на Google в Кингс Крос.

Възстановява се и активността на финансовите и застрахователните компании на пазара в британската столица. В периода април-юни те са усвоили близо 4,8 млн. кв. м офис площи.

Отчита се и спад на незаетите площи до 8,6% за периода от дългосрочното средно ниво от 10%, а средните наеми остават стабилни на равнище от близо 600 паунда на кв. м., като с възстановяването на активността се виждат и опити за растеж на места в града.

Доверието в перспективите пред световната икономика се подобри значително през тази година, което се отразява и на пазара на офиси в Лондон, отбелязва се в доклада на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още