IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone ще кредитира инвеститори в имоти, отдавани под наем

Компанията създаде звено, което ще отпуска заеми на инвеститори

11:44 | 09.07.13 г.
Blackstone ще кредитира инвеститори в имоти, отдавани под наем

Инвестиционният фонд Blackstone Group, който според информации в пресата е инвестирал над 5 млрд. долара в над 30 хил. проблемни жилища, създава компания за кредитиране на други инвеститори в имоти с цел отдаване под наем, съобщи Bloomberg.

B2R Finance LP ще предлага заеми от над 10 млн. долара за компании, които искат да разширят портфейлите си от еднофамилни жилища, отдавани под наем. Те ще бъдат на стойност до 75% от цената на пуловете от имоти с наематели и 65% от тази на портфейлите без наематели. Лихвите ще бъдат между 5 и 7% за период до 5 години.

Blackstone, която е най-голямата компания за частен капитал в света, по-рано обяви, че е на финалния етап на кампанията си за изкупуване на жилища. Компанията е част от група институционални инвеститори, които са изключително активни на пазара на проблемни имоти в САЩ и през последните 2 години помогнаха за повишаването на цените в няколко американски градове, които бяха най-силно засегнати от кризата.

Имотната индустрия следи отблизо ходовете на Blackstone напоследък. Компанията разширява присъствието си в Бразилия и в Азия, като в същото време продаде дела си в американска компания, притежаваща молове, отбелязва онлайн изданието World Property Channel.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още