IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Имотните милионери във Великобритания се увеличават

Ръстът на цените на жилищата е повишил броя на домовете на острова на стойност над 1 млн. паунда

13:34 | 28.06.13 г.
Имотните милионери във Великобритания се увеличават

Повишаването на цените на имотите във Великобритания, особено в горния сегмент на пазара, е създало близо 78 хил. нови милионери през миналата година, съобщи консултантската компания Zoopla Property Group, която изготвя класацията Property Rich List.

Броят на улиците в британските градове, където се отчита ръст на цените на имотите до над 1 млн. паунда, също се е увеличил до 8 230, отбелязват от компанията.

Никак не е изненадващо, че 20 от тези улици се намират в Лондон, където цените на жилищата са и най-високи. Kensington Palace Gardens, често наричана и улицата на милиардерите, запазва лидерската си позиция в класацията.

“Дори и спечелилите от лотарията могат само да си мечтаят за жилище на улица като Kensington Palace Gardens или пък в The Boltons”, коментира Лорънс Хол, ръководител на комуникациите в Zoopla.

Средната цена на едно жилище на най-скъпата британска улица в момента е 36,1 млн. паунда. Къща в Boltons, където някога имот имаше и Мадона, пък излиза средно 23,4 млн. паунда, сочат данните на компанията.

“Стойността на недвижимите имоти в тези суперосновни райони са астрономически високи и са се увеличили значително през последната година. Само ултрабогатите могат да си позволят да живеят на най-скъпите улици и те плащат най-много за адрес и местоположение”, посочват експертите.

Въпреки слабата икономика като цяло, цените на имотите във Великобритания продължават да растат, подхранвани не само от нерестриктивната парична политика, но и от недостига на жилища. През май цените на жилищата в Англия например отчетоха най-големия си ръст от времето на бума през 2007 г.

Повишенията на цените в страната като цяло обаче се движи основно от тенденциите на пазара в Лондон и Югоизточна Англия. В други райони на страната могат да се намерят великолепни имения на достъпни цени, посочват експертите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 30.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още