IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нарастват делата срещу неизрядни наематели във Великобритания

Наемателите са изправени пред продължаващ натиск по отношение на финансите си на фона на ръста на наемните равнища във всички райони на страната

11:31 | 27.06.13 г. 1
Нарастват делата срещу неизрядни наематели във Великобритания

Броят на съдебните дела срещу наематели, които не плащат наема си във Великобритания, е нараснал средно с 12%, като бележи сериозно повишение в някои части на Англия и Уелс, сочат най-новите съдебни статистики на Острова, цитирани от онлайн изданието Property Wire.

В около една пета от съдилищата делата срещу наематели са се увеличили с над 20% на годишна база, като общо през първото тримесечие броят на подобни дела, заведени по бързата процедура, е 42 520.

Въпреки че това повишение се дължи отчасти на по-големия брой на имотите, отдавани под наем, има и някои тревожни тенденции, коментират от организацията LetRisks.

"Наемателите са изправени пред продължаващ натиск по отношение на финансите си на фона на ръста на наемните равнища във всички райони на Великобритания. Наемите нарастват с темпо, което е път пъти по-ускорено от ръста на заплатите, а това засяга милиони домакинства", отбелязва управляващият директор на LetRisks Майкъл Портман.

"Съветваме агентите на недвижими имоти да продължат внимателно да следят за неизрядни наематели, да предприемат съдебни мерки във възможно най-ранен етап и най-вече да се уверяват, че хазяите имат адекватна застраховка, за да се защитят от този риск", допълва експертът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:55 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Ricco
преди 11 години
До редакторите:...нарастват с темпо, което е пЪт пъти...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още