IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на имоти в Италия привлича все повече чужди купувачи

Страната се очертава не само като водеща туристическа дестинация, но и като желано място за покупка на втори дом

13:47 | 24.06.13 г.
Пазарът на имоти в Италия привлича все повече чужди купувачи

Италия отдавна е предпочитана дестинация за почивка от гражданите на редица държави, пише онлайн изданието Global Property Guide.

По данни на Евростат тя е втората в Европа по отношение на туризма, а според Световната банка тя се нарежда на 5-о място в класацията на най-популярните туристически дестинации в света.

Изследване на компанията Scenari Immobiliari показва, че през 2012 г. броят на чуждестранните купувачи на имоти в Италия се е увеличил с 14%, като те са осъществили сделки на обща стойност 2,1 млрд. евро.

Според най-новия доклад на Knight Frank за жилищния пазар обемът на продажбите в Италия през 2012 и началото на 2013 г. се е засилил благодарение на чуждестранните купувачи, търсещи имоти, в които да живеят, а не възможности за печалба чрез краткосрочни инвестиции. От компанията изчисляват, че за този период продажбите са нараснали с 50% на годишна база.

Резултатите от изследването на Scenari Immobiliari сочат още, че през миналата година най-голям е бил делът на германските купувачи на имоти в Италия (близо 40%), следвани от британците с 18% и руснаците с 13%.

Тази смесица от чуждестранни купувачи се подкрепя и от новите полети до много от италианските летища. Нетодавна международното летище Шереметиево обяви лятната си програма, която включва полети до редица италиански летища. Летище Анкона е особено популярно, като Montenegro Airlines организира чартъри до там през летните месеци, а Darwin Airline пусна четири полета дневно от Анкона до Рим.

До Анкона има и полети от Албания, Германия, Белгия, Египат, Англия и Швеция, както и до редица вътрешни дестинации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:14 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още