IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Настъпва нова ера за финансирането за сектора на имотите във Франция

Доверието в икономиката на Франция обаче остава крехко

12:32 | 17.06.13 г.
Настъпва нова ера за финансирането за сектора на имотите във Франция

Франция навлиза в нова епоха на финансирането за сектора на имотите на фона на вълната от нетрадиционни кредитори, въпреки продължаващите опасения от дефлация, пише онлайн изданието Property EU.

Все повече нови капиталови кредитори осигуряват финансиране за проекти и се въпзолзват от застоя, който все още пречи на традиционните кредитори, отбелязва Роланд Фукс, който ръководи отдела за финансиране на недвижими имоти във Франция на германския кредитор Helaba.

"Смесеният пул" от кредитори, за който говори Фукс, включва застрахователни компании и банки, обединяващи усилията си във финансирането на големи проекти за недвижими имоти в страната.

Според експерта с навлизането на нови кредитори на пазара възниква и вълна от възможности за инвеститорите и строителите.

Въпреки положителните сигнали обаче партньорът в Taylor Wessing Алфред Финк е на мнение, че доверието в икономиката на Франция остава крехко, а липсата на инвестиционна активност поражда опасения от евентуална дефлационна криза, подобна на тази в Япония.

"На пазара има пари, но има и хора, които твърдят, че е налице японска тенденция - никой не смее да действа. Има страх, че можем да навлезем в дефлационен режим подобно на Япония. Но парите са налице - не става въпрос за липса на пари или ликвидност", коментира експертът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още