IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хонконг продължава да е най-скъпият пазар на офиси в света

Европейските пазари на офис площи продължават да се представят слабо

16:32 | 14.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Хонконг продължава да е най-скъпият пазар на офиси в света

Хонконг продължава да е най-скъпият пазар на офиси в света, въпреки че разходите за наем на единица площ за година леко са намалели, посочва се в доклад на консултантската компания Colliers International, цитиран от онлайн изданието property-magazine.eu.

Втората позиция уверено се държи от Лондон, като разходите за наем на единица площ за година продължават да растат, а на трето място е Токио.

В резултат на силното търсене доходността от офисите в Хонконг е и най-ниската в глобален мащаб – 2,53%. Следва Виена с 3,5% и Цюрих с 3,8%.

“Тази ниска доходност е в резултат на силното търсене от инвеститорите на фона на ограниченото предлагане. Инвеститорите обаче продължават да предпочитат тези пазари заради тяхната стабилност и безопасност”, посочва се в доклада.

Въпреки че опасността от разпад на еврозоната поотмина, европейските пазари на офис площи продължават да се представят слабо като цяло. Ръст на наемите се наблюдава само на определени пазари в Северна Европа, а в южните части на континента наемните нива продължават да падат.

Същевременно в САЩ и Канада пазарите на офис площи набират скорост, като нивото на празните офиси пада за пето поредно тримесечие.

Същевременно в Пекин се наблюдава спад на търсенето още от второто полугодие на миналата година, но въпреки това наемните нива са нараснали с над 20 на сто. Очаква се търсенето да остане стабилно до края на настоящата година, но въпреки това цените вероятно ще продължат да нарастват.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още