IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилия облекчава достъпа на чужди работници

Новите правила за издаване на визи може да подкрепят и пазара на имоти в страната

11:48 | 11.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Бразилия облекчава достъпа на чужди работници

Бразилия обяви, че ще облекчи достъпа до визи за чуждестранните работници, които запълват сериозни дупки на пазара на труда. Очаква се обаче новите правила да се отразят благотворно и на пазара на имоти, пише онлайн изданието themovechannel.com.

Съгласно сегашните правила имигрантите трябва да чакат няколко месеца, за да бъде молбата им за виза обработена. С новите правила се предвижда да се намали броят на документите, които чужденците, искащи виза, ще представят пред бразилските власти, както и да подават молбите онлайн, което значително ще съкрати сроковете за обработка на документите.

“Това е сериозна стъпка напред”, коментира Бернардо Мира от консултантската компания Pacific Global Mobility Services пред The Rio Times.

Промените идват сред многократните апели на бизнеса в Бразилия да се опрости процеса по издаване на визи за чужди работници, тъй като страната изостава сериозно с подготовката за световното първенство по футбол и Олимпиадата през съответно 2014 и 2016 г.

Новата схема обхваща и младите специалисти с магистърска степен и студентите, които ще могат да работят в страната до 90 дни по време на ваканциите им.

През последното десетилетие броят на чужденците в Бразилия е намалял, сочат правителствените данни. В момента имигрантите съставляват само 0,3% от населението на страната, като 43 на сто от тях са на над 60 години. Всеки ход това да се промени се приветства от бизнеса, отбелязва изданието.

Испания и Португалия са обичайният таргет, още повече, че в момента младите хора в двете страни търсят възможности за работа в чужбина заради тежката рецесия у дома.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още