IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лари Силвърстайн разширява дейността си в Китай

Магнатът иска да стъпи и на пазара в Израел, както и да продължи експанзията в Полша

15:04 | 07.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Лари Силвърстайн разширява дейността си в Китай

Лари Силвърстайн, който възстановява Световния търговски център в Ню Йорк, планира експанзия в Китай и навлизане на пазара в Израел, предаде Bloomberg.

В момента компанията му е фокусирана върху изграждането на сгради със смесено предназначение, включително офиси, жилищни и търговски площи, като присъства в китайския град Шънджън с подобен проект.

В Израел пък Силвърстайн планира да строи хотел и жилищен комплекс, за да се възползва от разрастващата се икономика.

В продължение на над 5 десетилетия Лари Силвърстайн инвестираше изключително в имоти в Ню Йорк. За първи път през 2011 г. той излезе извън тези граници и се насочи към Полша – един от най-търсените пазари в Европа в момента, припомня информационната агенция.

По-късно магнатът се съюзи с Tishman Speyer Properties LP, за да навлезе на пазара на втората най-голяма икономика в света.

“Смятам, че в тези държави – САЩ, Китай, Израел и Полша, има бъдеще през следващите пет години, а вероятно и по-дълго”, коментира Лари Силвърстайн в интервю. “И понеже аз съм фокусиран към най-доброто що се отнася до качеството, нямам време за нищо, което е второстепенно”, допълва той.

В Китай предприемачът се насочва към водещите центрове, включително Пекин и Шанхай, където се надява да реализира проекти от ранга на Световния търговски център.

В Полша пък американският магнат навлезе в съюз с известен полски бизнесмен, с който основават фонд, за да купуват имоти, както и да строят. Фондът вече реализира и първата си сделка – купи осеметажна офис сграда във Варшава, която придоби през 2011 г. В момента фондът работи по проект за строителство на небостъргачи в полската столица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още