IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ниските нива на заетост ще продължат да притискат имотния сектор в Европа

Разтварящата се ножица между първокласните и второкласните активи също допринася за ръста на свободните площи, посочва експерт

13:34 | 27.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Ниските нива на заетост ще продължат да притискат имотния сектор в Европа

Секторът на имотите в Европа ще продължи да бъде притискан от ниските нива на заетост, въпреки отслабването на кризата и подобряването на условията за финансиране.

Това коментира пред The Wall Street Journal Стефани Досман, анализатор в HSBC Securities.

"Приходите на търговците намаляват на фона на засилването на електронната търговия, а това затруднява растежа на наемните нива“, посочва тя в интервю за изданието.

Разтварящата се ножица между първокласните и второкласните активи заради засиленото търсене на първокачествени имоти от страна и на инвеситорите, и на наемателите също допринася за ръста на свободните площи и спада на наемите като цяло, допълва експертът.

Строителите освен това продължават да се затрудняват с финансирането. „Кредитирането за сектора на строителството е силно ограничено, особено спекулативните проекти много трудно могат да си осигурят подкрепа“, допълни Досман.

Тя препоръчва на компаниите от сектора на имотите да работят по дългосрочна стратегия за увеличаване на приходите от наеми и да инвестират само в проекти с добавена стойност, които ще могат да им осигурят допълнително финансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още