IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реконструкцията на Battersea вече привлича купувачи

Сключени са договори за покупката на 824 от общо 866-те жилища в първата фаза на проекта

14:07 | 21.05.13 г.
Реконструкцията на Battersea вече привлича купувачи

Проектът на мястото на бившата електроцентрала Battersea в Лондон привлича купувачи, които от януари насам са резервирали около 95% от всички апартаменти и градски къщи на обща стойност 681 млн. паунда, твърди строителят, цитиран от Bloomberg.

Купувачите са сключили договори за покупката на 824 от общо 866-те жилища в първата фаза на проекта, наречена "Circus West", посочва се в официално изявление на Battersea Power Station Development Company. SP Setia Bhd. и Sime Darby Bhd. са начело на малайзийски консорциум, който придоби мястото за 400 млн. паунда през юли, след като предишния собственик изпадна в неплатежоспособност.

Репутацията на Лондон на сигурно убежище привлича все повече инвестиции от чуждестранни купувачи, на които се падат половината от покупките на нови жилища в британската столица, сочат данни на Jones Lang LaSalle Inc. Чужденците, шестима от седмина от които планират да отдадат имотите си в Лондон под наем, са похарчили над 3 млрд. паунда за нови жилища в града миналата година, или с 25% над нивата от 2011 г.

Електроцентралата Battersea е докарала неприятности на няколко строителни компании от затварянето й преди 29 години. SP Setia и производителят на палмово масло Sime Darby държат по 40% от дружеството, изпълняващо настоящия проект. Employees Provident Fund, който контролира 176 млрд. долара за над 13 млн. малайзийци, държи останалия дял.

Проектът е се намира в района "Vauxhall Nine Elms Battersea Opportunity Area" на юг от Темза и срещу кварталите Кенсингтън, Челси и Уестминстър.

Строителството на "Circus West" ще започне през юли и ще завърши през 2017 г. Той ще включва апартаменти с 1, 2 и 3 спални, градски къщи и мезонети, както и търговкси компонент с офиси, магазини и хотели.

Сумите за резервиране на апартаменти на стойност 3,3 млн. паунда за 221 кв. м са около 2 500 паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още