IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хонконг остава най-скъпият пазар на търговски имоти в света

Предлагането на първокласни търговски площи е силно ограничено

13:08 | 21.05.13 г.
Хонконг остава най-скъпият пазар на търговски имоти в света

Хонконг продължава да е най-скъпият пазар на търговски имоти в света, като наемите на първокласни обекти там са с близо 150% над тези в Ню Йорк и над 400% по-високи в сравнение с Лондон и Париж, посочва се в ново изследване на глобалната консултантска компания за недвижими имоти CBRE Group Inc., цитирани от онлайн изданието Europe Real Estate.

Проучването, което проследява 10-те най-скъпи пазара на луксозни търговски имоти в света през първото тримесечие, показва, че силното търсене от страна на международните вериги в комбинация с ограниченото предлагане е довело до рекодно високи нива на наемите.

Хонконг продължава да е начело, като наемите там за периода възлизат на над 46 000 долара/кв. м годишно.

На второ място е Ню Йорк с близо 32 000 долара/кв. м годишно, след като градът привлече няколко нови национални и глобални вериги през миналата година благодарение на силния международен туризъм.

Водещите европейски пазари Лондон и Париж с нива на наемите от по около 11 300 долара/кв. м също се държат стабилно до голяма степен благодарение на слабото предлагане. Също като в Хонконг много нови търговци в централен Лондон са принудени да обмислят алтернативни локации. Сред примерите са Oscar de la Renta, който отвори магазин с площ от 185 кв. м на "Маунт Стрийт", и Celine с магазина си от близо 750 кв. м наблизо. И за двете вериги това са първите обекти на Острова.

Предлагането на първокласни търговски площи остава ограничено в целия Азиатско-тихоокеански регион, което поддържа нивата на наемите в Сидни, Мелбърн, Пекин и Токио. В Сидни, където наемите за периода са около 11 000 долара/кв. м, търсенето от страна на международни вериги, особено от САЩ, е високо, тъй като много марки планират да навлязат на пазара през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още