IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Turner & Townsend е проектният мениджър за реконструкцията на Батърсий в Лондон

Районът около изоставената електроцентрала ще се превърне в модерен нов квартал с жилища, магазини, офиси, открити пространства и нов парк

15:59 | 10.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Подготовката на строителството на първата фаза от обекта вече е започнала. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Подготовката на строителството на първата фаза от обекта вече е започнала. Снимка: Ройтерс

Компанията Turner & Townsend беше определена за проектен мениджър на първоначалния етап на реконструкцията на изоставената електроцентрала Батърсий в Лондон, съобщи онлайн изданието europe-re.com.

Районът ще се превърне в модерен нов квартал с жилища, магазини, офиси, открити пространства и нов парк край р. Темза, който ще се обслужва от нова станция на метрото и речните автобуси.

Предвижда се през първата фаза на строителството да бъдат изградени 800 едностайни, двустайни и тристайни апартаменти, градски къщи и мезонети, както и част от офисите, магазините, обществените и културните пространства, проектирани от Ian Simpson Architects и Rijke Marsh Morgan (dRMM).

Първите жилищни сгради ще бъдат отворени за бъдещите им обитатели през 2016 г.

Вече е започнала подготовката на строителството на първата фаза от проекта, а самите работи се очаква да стартират през втората половина на годината. Това ще съвпадне с началото на подготовката за обновяването на сградата на самата електроцентрала – един от най-значимите оцелели паметници в стил ар деко.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още