IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дубай пуска и фонд за инвестиции в имоти

Фондът ще се насочи към проблемни и дълго задържали се на пазара имоти

11:15 | 10.05.13 г.
Дубай пуска и фонд за инвестиции в имоти

Инвестиционен фонд на стойност 500 млн. долара, насочен към проблемни и дълго задържали се на пазара имоти, предстои да заработи в Дубай до края на тази година, според неговия изпълнителен директор, цитиран от онлайн изданието World Property Channel.

Investment Corporation of Dubai (ICD), един от дубайските суверенни фондове, и канадската Brookfield Asset Management първоначално обявиха през 2011 г., че ще създадат фонд за 1 млрд. долара. Той бе рекламиран като начин да се инжектира ликвидност на пазара.

Сега изпълнителният директор на фонда Дъглас Къркман твърди, че той би трябвало да е готов до лятото и капитализиран с 500 млн. долара до края на годината.

Фондът разполага с капитал и се надява да завърши етапа на набиране на средства до края на тази година. ICD и Brookfield са се ангажирали да осигурят по 100 млн. долара.

Жилищният пазар в Дубай показва признаци на възстановяване през последните месеци, но пазарът на офиси все още е в криза, отбелязва World Property Channel.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още