IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция облекчава процедурата за пребиваване на чужди собственици на имоти

Анкара ще издава едногодишно разрешителон за пребиваване в страната на купувачите на имоти, пуска онлайн визова услуга за собствениците на ваканционни имоти

09:49 | 07.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Турция облекчава процедурата за пребиваване на чужди собственици на имоти

Турция стана поредната държава, която ще улеснява пребиваването на собствениците на имоти в страната. Анкара обяви планове да дава едногодишно разрешение за пребиваване на купувачите на недвижимости като част от кампанията на правителството да привлича повече чужди инвеститори, съобщи онлайн изданието worldpropertychannel.com.

В момента на чуждите собственици на имоти им се издава само тримесечно разрешение за пребиваване в страната, припомня изданието.

Законодателните изменения ще улеснят значително купувачите на имоти от Близкия Изток и неевропейските държави, които трябва да преминат през тежка процедура, за да получат виза.

Този месец страната ще пусне и услугата електронна виза, което също значително ще улесни собствениците на ваканционни имоти при влизането и излизането им от страната. Чужденците, които имат закупен имот в Турция, ще могат да получават туристически визи онлайн, без да се редят на опашки и да чакат по летищата.

С възстановяването на световната икономика от рецесията пазарът на имоти в Турция привлече сериозен интерес, което се отрази и на цените. През миналата година беше отчетен ръст от над 10 на сто, с което страната се нареди на четвърто място по най-силно поскъпване на имотите в класацията на агенцията за консултантски услуги в бранша Knight Frank за 2012 г. Изпреварват я само Бразилия, Дубай и Хонконг.

Правителството в Анкара смята да направи и допълнителни законодателни промени, с които да улесни инвестициите в имоти. Целта е годишно да бъдат привличани по около 10 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още