IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститорите в бизнес имоти са песимисти за пазарите в еврозоната и ЦИЕ

В световен мащаб инвеститорите са най-оптимистично настроени за пазарите в Азия и Северна Америка

10:35 | 29.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Инвеститорите в бизнес имоти са песимисти за пазарите в еврозоната и ЦИЕ

Доверието на инвеститорите в пазарите на бизнес имоти в глобален мащаб остава на позитивна територия като цяло, с изключение на еврозоната и Централна и Източна Европа, където активността на наемателите се свива, а перспективите пред наемите и капиталовите стойности се влошават, се посочва в най-новия доклад на RICS за глобалния пазар на недвижими имоти.

Експертите посочват, че очакват да се засили предлагането на проблемни имоти в еврозоната и Централна и Източна Европа, като то значително ще изпреварва предлагането в останалите части на Стария континент, както и в световен мащаб.

Въпреки мрачната картина като цяло в някои европейски страни се появиха добри новини. В Испания например инвеститорите в бизнес имоти засилват активността си с най-бързи темпове. Подобни тенденции се наблюдават и в Чехия, Ирландия и Белгия, където инвестиционните запитвания и очакванията за капиталовата стойност бяха положителни през това тримесечие.

Русия и Германия, пазарите с най-високи постижения според RICS, продължават да отчитат по-нататъшни увеличения в търсенето на наемателите и очакванията за наемите.

В световен мащаб инвеститорите са най-оптимистично настроени за пазарите в Азия и Северна Америка. Възстановяването на пазара в Обединените арабски емирства (ОАЕ) също набира скорост въпреки продължаващите проблеми с осигуряването на банково финансиране в подкрепа на инвестициите в бизнес имоти.

Очакванията за наемите са най-положителни в Канада, Русия и Япония, както и в Китай, Хонконг, САЩ и Германия. Настроенията в Япония отразяват драматичната промяна на политиката на правителството от последните няколко месеца, отбелязват експертите.

Азия продължава да бъде привлекателна за инвеститорите в бизнес имоти, като тенденцията се очаква да се задържи, както и да се повиши интересът към Северна Америка. За разлика от това обаче наемателите продължават да очакват, че наемите ще продължат да пропадат, което е проблематично за възстановяването на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още