IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на стари жилища в САЩ са се понижили през март

Средната цена на жилищата в страната е регистрирала най-голямото си повишение от ноември 2005 г. насам

17:34 | 22.04.13 г.
Продажбите на стари жилища в САЩ са се понижили през март

Продажбите на стари жилища в САЩ са се понижили през март, сочат данни на Националната агенция на брокерите на недвижими имоти, цитирани от Ройтерс.

Продажбите на стари жилища през месеца са регистрирали спад от 0,6% до 4,92 млн. жилищни единици на годишна основа. Икономисти, анкетирани от информационната агенция, очакваха продажбите да нараснад до малко над 5 млн. жилища на годишна база.

Запасите от съществуващи жилища, обявени за продажба, са се увеличили с 1,6% през месеца до 1,93 млн. жилищни единици. Ако се запазят темповете на продажба, запасите от стари жилища на пазара биха могли да бъдат продадени за 4,7 месеца.

Главният икономист на организацията Лорънс Юн прогнозира, че запасите ще продължат да нарастват предвид началото на летния сезон.

От асоциацията отчитат още, че средната цена на жилищата в САЩ през март е нараснала с 11,8% на годишна база до 184 300 долара, което е най-голямото повишение от ноември 2005 г. Отчетеният ръст се дължи на ограничените запаси, посочват от организацията.

Делът на продажбите на подценени имоти в общия обем на сделките се е свил до 21% през март от 25% през февруари. това е и най-ниското им ниво от октомври 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още