IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големите градове в Германия затягат регулациите на наемите

Наемите във водещите германски градове нарастват бързо на фона на ограниченото ново строителство

13:00 | 22.04.13 г.
Големите градове в Германия затягат регулациите на наемите

Най-големите градове в Германия се готвят да затегнат регулациите на наемите, възползвайки се от нов федерален закон, целящ да ограничи жилищния бум, съобщава Bloomberg.

Местните власти в Хамбург, Берлин, Мюнхен и други градове планират да криминализират повишаването на наемите с над 15% в рамките на 3 години.

Наемите във водещите германски градове нарастват бързо на фона на ограниченото ново строителство, което не успява да догони наплива от хора. За последните 5 години те са се повишили с 15%, сочат данни на онлайн брокера Immobilien Scout.

През декември германският парламент одобри закон, позволяващ на местните власти да ограничат повишениетона наемите в определени райони на страната до 15% на всеки 3 години спрямо 20% по-рано. Законът ще влезе в сила през май.

Баварското правителство вече одобри закона, като той ще влезе в сила на 15 май. Предстои документът да бъде гласуван скоро и в Хамбург, Берлин и Северен Рейн-Вестфалия, където се намират Кьолн и Дюселдорф.

В Хамбург, Берлин и Райнланд-Палатинат законът вероятно ще влезе в сила през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още