IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удължава се действието на федералната програма за рефинансиране на ипотеки в САЩ

Програмата, която трябваше да завърши в края на тази година, ще продължи да действа до края на 2015 г.

09:45 | 12.04.13 г. 1
Удължава се действието на федералната програма за рефинансиране на ипотеки в САЩ

Федералната агенция за жилищно финансиране в САЩ е удължила с две години популярна програма за рефинансиране, за да позволи на повече хора с гарантирани от държавата ипотеки да понижат месечните си вноски, предаде Ройтерс.

"Home Affordable Refinance Program" (HARP) дава възможност на кредитополучатели със заеми, гарантирани от Fannie Mae и Freddie Mac, да намалят вноските си чрез рефинансиране при рекордно ниски лихви, дори и жилищата им да се обезценили.

Заради промяната програмата, която трябваше да завърши в края на тази година, ще продължи да действа до края на 2015 г.

От началото на инициативата през 2009 г. от нея са се възползвали над 2,2 млн. души. Тя се смята за една от успешните мерки срещу възбраните, стартирана от правителството заради срива на жилищния пазар.

Удължаването на програмата бе очаквано поради нарастващата й популярност и сред кредиторите.

Според анализатори от решението ще имат полза най-големите банки в САЩ, включително Wells Fargo, Bank of America и JPMorgan Chase & Co. HARP плаща на банките стимули, за да рефинансират одобрените участници в програмата, а освен това често банките взимат и по-големи такси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Мировойска
преди 11 години
Съвсем разумно би било и бг-банки да се ориентират към този начин на взаимоотношение с клиентите си. Тук ситуацията не е по-различна. Още повече, че това ще бъде от полза и за двете страни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още