IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бум на пазара на луксозни жилища в Маями

Пазарът в града привлича чужденци, но и местните засилват инвестициите в луксозни имоти

10:09 | 08.04.13 г.
Бум на пазара на луксозни жилища в Маями

Маями навлиза в нов бум на пазара на имоти, който се дължи основно на инвестиции от страна на латиноамериканци, пише испанската агенция EFE.

Според най-новия доклад за пазара на луксозни имоти на Christies през 2012 г. Маями и околностите на града са се изкачили сериозно в групата на водещите световни пазари на луксозни жилища благодарение на общото възстановяване на търсенето и ниските цени.

"Чужденците купуват луксозни имоти в Маями заради несигурността около валутите в техните страни, които често са обезценени спрямо долара", отбелязва Рон Шъфийлд от Esslinger Wooten Maxwell Realtors.

В същото време по изчисления на Christie's 55% от покупките на луксозни имоти, направени между октомври 2011 г. и септември 2012 г. включително, са били от жители на Маями с цел инвестиция в основно жилище. Много от тях са в сравнително централни части на града.

Към края на миналата година в Маями е имало над 2 хил. жилища с цена над 1 млн. долара, което е половината от броя им в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още