IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елана Агрокредит иска да издаде облигации за 7 млн. евро

Планираната лихва е 3,2%, а срокът e 63 месеца

08:31 | 07.07.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Съветът на директорите на Елана Агрокредит АД е решил дружеството да издаде първата си емисия корпоративни облигации при максимален размер 7 млн. евро, съобщи дружеството чрез Infostock.bg.

Минимумът за успех на емисията е 5 млн. евро, годишната лихва е фиксирана на 3,2%, а срокът до падежа e 63 месеца. Схемата за погасяване на емисията е на пет равни вноски по 1,4 млн. евро на 15 октомври 2018 г., 15 октомври 2019 г., 15 октомври 2020 г., 15 октомври 2021 г. и 15 октомври 2022 г.

Лихвените плащания ще са 6-месечни, съответно на 15 октомври и 15 април. Няма да има опция за обратно изкупуване.

Началната дата за записване на облигациите е 12 юли 2017 г., а крайният срок е 14 юли 2017 в. офиса на ИП Елана Трейдинг АД в София, ул. "Лъчезар Станчев" 5, Софарма Бизнес Тауърс, Кула Б, ет. 12-13. Набирателната сметка ще бъде в Райфайзенбанк /България/ ЕАД.

Емисията ще бъде предложена за записване на не повече от 99 лица, индивидуално определени от Съвета на директорите на Елана Агрокредит АД.

Задължително условие е облигациите да бъдат регистрирани за търговия на пода на Българска фондова борса – София АД. Средствата от емисията ще бъдат използвани за основната дейност на дружеството – сключване на договори за финансов лизинг за покупка на земеделски земи и договори за кредит за оборотни средства.

Планира се обезпечение под формата на особен залог върху вземания по договор за финансов лизинг за покупка на земеделски земи и договори за кредит на оборотни средства, който следва да бъде учреден в срок до 3 месеца, считано от сключването на облигационния заем.

Елана Агрокредит планира увеличение на капитала през 2018 г., като дотогава ще бъде ползван нов заемен ресурс за увеличение на лизинговия портфейл, заяви прокуристът Георги Георгиев в интервю за Investor.bg.

Акциите на дружеството поскъпват с над 30% в последните 12 месеца до 1,544 лв. за брой и 29,2 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 7,79 ст.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава 1 акция в капитала на дружеството.

Свързани компании:

Елана Агрокредит АД(EAC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Van Basten
преди 7 години
до olimpiecМисля, че питането на Dimov е саркастично....Дивидента в статията (респективно този, който цитираш) не е верен с точно 100 пъти....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
olimpiec
преди 7 години
Ти само заглавието ли прочете???"Разпределен е и брутен дивидент от 7,79 лв."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Dimov
преди 7 години
Колко дивидент са разпределили?!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още