IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индийската верига Taj Hotels проучва възможностите за инвестиции в България

Главният мениджър на веригата се е срещнал днес с министъра на туризма по покана на българското ведомство

17:37 | 17.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Индийската хотелска верига Taj Hotels проучва възможностите за инвестиции в България, съобщават от Министерството на туризма.

Главният мениджър на веригата Дижвижай Сингх се е срещнал днес с министъра на туризма Николина Ангелкова. Посещението му е по покана на ведомството, става ясно от съобщението.

Ангелкова е представила на Сингх няколко потенциални обекта, които биха били в интерес на компанията.

Двамата са обсъдили София като възможна дестинация за изграждане на висококатегорийна хотелска база, както и Черноморието.

Ангелкова е подчертала, че само за този летен сезон сме посрещнали над 5 млн. чуждестранни туристи.

Тя е посочила и перспективите пред развитието на зимния сезон, като е посочила, че миналата зима България е посрещнала 1,2 млн. чуждестранни туристи.

„Независимо от последните събития, България е стабилна държава, а инвестициите в сектор туризъм са национален приоритет“, коментирала е Ангелкова.

Сингх е говорил и за кино туризма, който е изключително популярен сред индийските туристи.

Към момента е стартирана и програма „По стъпките на Shivaay” – един от филмовите хитове на 2016 г. на Боливуд, който е сниман в България. Тя обединява знаковите места от снимките на лентата, като филмовите фенове могат да ги посетят и разгледат. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:40 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още