IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият мол в България напредва с препозиционирането

City Center Sofia си осигури още един ключов наемател, новата му концепция ще бъде официално представена през есента

11:15 | 09.03.16 г.
Първият мол в България напредва с препозиционирането

Първият модерен търговски център в България - City Center Sofia, си осигури още един ключов наемател.

Брандът на полската група LPP – Reserved, ще открие магазин с площ от 2 300 кв. м в мола, който ще бъде и най-големият там, съобщават от консултантската компания Forton/Cushman&Wakefield, която е ексклузивен лизинг агент на шопинг центъра.

Официалното откриване на обекта е насрочено за средата на август. В него ще се предлагат мъжки, дамски и детски облекла.

Сред другите ключови наематели на City Center Sofia са Sport Depot, CCC, Capella Play, както и Piccadilly, веригата за електроника „Техномаркет“ и кината Cine Grand. До момента са подписани договори с ключови наематели за над 5 хил. кв. м площи в търговския център.

City Center Sofia беше открит през 2006 г., но не успя да отговори на засилената конкуренция на столичния пазар на търговски имоти и изгуби позиции въпреки местоположението си.

От 2006 г. до 2015 г. молът три пъти беше препродаван. Фондът Equest Balkan Properties plc го купи още преди откриването му, а през 2008 г. го продаде на американския инвестиционен фонд Heitman. През 2015 г. Heitman излезе от инвестициите си в България и търговският център премина в ръцете на опортюнистичния фонд Revetas Capital Advisors, който продължава с изпълнението на стратегията си за експанзия у нас.

Revetas предприе и мащабен ремонт на търговския център, който продължава и в момента. Планира се официалното представяне на новата концепция на мола да е през есента. Ще бъде сменено и името му на Park Center.

Търговският център залага на позициониране като локация за удобно пазаруване, бизнес срещи и прекарване на свободното време. Заради централното си местоположение и близостта до престижни жилищни и бизнес райони се залага на селекция от марки в средния към висок ценови клас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още