IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IKEA открива център за поръчки във Варна

Това е още един канал за продажби, след като през април веригата пусна и онлайн магазин в България

18:24 | 16.07.15 г.
IKEA открива център за поръчки във Варна

Шведската верига за мебели IKEA открива първия си център за поръчки във Варна. Центърът ще заработи с клиенти от 23 юли, съобщи днес управителят на магазина на веригата в София Тео Муратидис.

В обекта ще се предлагат само част от артикулите, които са налични в магазина на веригата в София. Някои от тях клиентите ще могат да вземат веднага, а други ще се доставят в рамките на няколко дни.

На практика този център за поръчки е още един канал за продажби на IKEA, след като през април веригата пусна и онлайн магазин в България.

Концепцията на ИКЕА за центрове за поръчки и доставки е сравнително нова и продължава да се развива. Това са обекти, в които клиентите могат да направят поръчка и след това да вземат доставените стоки. Обектите разполагат с малък мебелен салон и склад.

Първият такъв център е заработил през 2012 г. на о. Родос в Гърция. През 2013 г. са открити още три такива центъра – в Ханя, Патра и Ираклио, а през 2014 г. – още един, в Комотини.

Подобни бизнес модели има в Норвегия, Испания и Финландия.

В центъра за поръчки във Варна клиентите на веригата могат да разгледат и тестват продуктите на IKEA, както и да поръчват артикули, налични в магазина в София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още