IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отслабеното сградно строителство продължава да притиска целия сектор

Общата строителна продукция отново се свива през март заради спада при строителството на сгради

11:41 | 08.05.15 г.
Отслабеното сградно строителство продължава да притиска целия сектор

Отслабеното строителство на сгради продължава да оказва натиск върху общата строителна продукция, показват най-новите данни на Националния статистически институт (НСИ) за месец март.

Предварителните данни показват, че индексът на общата строителна продукция отчита спад от 0,7% за месеца и 1,8% на годишна база основно заради понижението на продукцията от сградното строителство.

За месеца продукцията от сградното строителство се свива с 1,1%, след като през февруари спадна с 1,8%, а през януари – с 2%. На годишна база понижението достига 10,7% - колкото и през февруари, като е най-силното от август 2014 г. насам, сочат данните на НСИ.

Същевременно при гражданското и инженерно строителство е отчетен ръст от 9% през март на годишна база, след като през февруари беше отчетено увеличение от 8,1%, а през януари – 7,1%.

За месеца обаче продукцията от гражданското и инженерно строителство се понижава с 0,2% - първо понижение от началото на годината. През февруари беше отчетен месечен ръст от 1,7%, а през януари – 1,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:13 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още