IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Несебър ще строи младежки център за спорт и социални дейности в Обзор

Местната администрация ще надстроява съществуващите едноетажни сгради в Обзор, след като правителството ги прехвърли на общината

14:20 | 07.05.15 г.
Несебър ще строи младежки център за спорт и социални дейности в Обзор

Правителството прехвърли на община Несебър правото на собственост върху две едноетажни сгради в Обзор. В момента в едната от тях е библиотеката на Народно читалище „Изгрев 1927”. Придобиването на сградите от общината ще позволи надграждането им за построяване на младежки център за спорт и социални дейности, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

Имотът, който получава община Смолян, е с отпаднала необходимост за МВР. Предоставяният терен е с площ от над 33 дка с построени в него 14 сгради. 

Община Пловдив получава собствеността върху терен на бул. „Пещерско шосе” в града, предназначен за второстепенна улица. Съгласно действащия регулационен план на ж.к. „Кишинев“ за финализиране на процедурата по прилагане на регулацията е необходимо участъкът да бъде собственост на община Пловдив.

Община Павел баня получи имот в местността „Бонин дол” с площ 16 430 кв. м. С придобиването му тя ще може да изпълни проект за рекултивация на депо за твърди отпадъци.

На община Добричка безвъзмездно се прехвърлят терени с обща площ 7,5 дка, заедно с три сгради. Те се намират в село Дончево и са необходими на общината, за да се измени подробният устройствен план на селото и да се проектира нова улица в него. По този начин ще се разреши проблемът с достъпа до лозовия масив и асфалтирания път за село Богдан. До приемането на плана за земеразделяне на село Дончево достъпът до лозовия масив се е осъществявал по път, представляващ продължение на пешеходна улица, която към момента е затворена от нива – частна собственост.

Кабинетът даде съгласието си в полза на сдружение „Алтруист” да бъде учредено безвъзмездно право на ползване на имот – частна държавна собственост във Варна. Едноетажната сграда ще бъде ползвана от сдружението за обособяване на център за социална рехабилитация и интеграция на лица, извършили насилие.

С друго решение правителството промени от публична в частна държавна собственост статута на имот в местността „Уния Маре” край с. Гомотарци, община Видин. Теренът с площ 1,1 дка е с отпаднала необходимост за МВР. Решението ще позволи предприемането на разпоредителни действия.

Правителството промени статута на имоти, управлявани от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”, от публична в частна държавна собственост. Това са две помещения с обща застроена площ 2 414 кв. м, намиращи се на първия етаж от шестетажна сграда в района на пристанището в Бургас. Помещенията не се ползват от държавното предприятие и решението дава възможност за осъществяване на разпоредителни сделки, в резултат на които да се реализират необходимите за подобряване на финансовото му състояние приходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още