IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кабинетът намери парите за военното НДК

Правителството одобри целеви трансфер от 10,7 млн. лева по бюджета на Министерството на правосъдието за преустройството на сградата

16:57 | 11.03.15 г.
Кабинетът намери парите за военното НДК

Правителството намери необходимите пари за преустройството и довършването на сградата, известна като „военното НДК“, в която се предвижда да бъде преместен в бъдеще Софийският градски съд.

На днешното заседание на Министерския съвет е одобрен целеви трансфер в размер на 10,7 млн. лева по бюджета на Министерството на правосъдието за преустройство на сградата.

Миналата седмица министърът на правосъдието Христо Иванов обяви, че за довършителните дейности на военното НДК са необходими приблизително 11 млн. лева.

Идеята Софийският районен съд и Районната прокуратура да се преместят във военното НДК датира от предишния кабинет на Бойко Борисов. Тогава правителството предостави и средства на военното и правосъдното министерства за довършването и пригодяването на сградата. Проектът обаче беше блокиран заради спор за авторски права с архитекта.

От Министерството на правосъдието очакват в срок от една до три седмици да получат разрешение за строеж, съобщи днес на пресконференция заместник-министърът на правосъдието Петко Петков, цитиран от БТА.

На днешното заседание на кабинета са одобрени допълнителни целеви трансфери в размер на почти 45,2 млн. лева. Освен парите за военното НДК, Държавен фонд „Земеделие“ получава 24 млн. лева за финансиране на разходи за ДДС по одобрени за подпомагане проекти на общини по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Община Варна получава 8 млн. лева за рехабилитация на бул. „Княз Борис I“, а община Разград – 2 млн. лева за необходимото оборудване и изграждане на инфраструктура на сектор „Б” на стадион „Лудогорец Арена“.

По бюджета на община Долна баня за оборудване на сграда, предназначена за хора с умствени увреждания и деменция, с епревеждат 480 хил. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още