IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов детски лагер ще бъде изграден край Златни пясъци

Кабинетът отне имот на Министерството на отбраната край Кранево и го предостави за управление на МЗХ за нуждите на Природен парк „Златни пясъци"

16:39 | 11.03.15 г.
Нов детски лагер ще бъде изграден край Златни пясъци

Правителството отне от Министерството на отбраната имот с отпаднала необходимост в местността „Калето” край Кранево и го предостави безвъзмездно за управление на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) за нуждите на Дирекцията на Природен парк „Златни пясъци”, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Дирекцията реализира проект по Оперативна програма „Опазване на околната среда” за устойчиво управление на природния парк и 29-те сгради с обща застроена площ 4253 кв. м са подходящи за организиране и изграждане на детско-юношески лагер сред природата.

Три сгради в гр. Априлци получи и Дирекция „Национален парк Централен Балкан” – Габрово за реализиране на проект по ОПОС. След преустройство бившата ветеринарна лечебница ще бъде превърната в парков офис в града.

Имот – публична държавна собственост, беше предоставен за управление на община Търговище. Той ще се използва за нуждите социалния патронаж. Едноетажната административна сграда на ул. „Христо Ботев” ще се използва за подобряването на обслужването на гражданите, желаещи да ползват услугите на домашен социален патронаж.

Кабинетът прехвърли на община Русе правото на собственост върху имот – частна държавна собственост, на ул. „Братя Обретенови” №9. В него са включени седем сгради, построени върху терен с площ 7591 кв. м, които ще се ползват за задоволяване на жилищните нужди на социално слабите семейства в града.

Правителството реши да бъде променен статутът на имоти, предоставени за управление на Медицинския университет – Варна, от частна държавна в публична държавна собственост. Терените с обща площ почти 137 дка се намират в местността „Малка Чайка” в кв. „Аспарухово”. Предназначени са за създаване на специализиран университетски комплекс за морски спортове със зони за отдих и конгресен туризъм.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още