IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свлачище събори вили край Балчик

При всеки дъжд свлачището се "събужда", общината иска помощ от държавата за укрепването му

16:18 | 04.02.15 г. 5
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Свлачище във вилната зона "Фиш-фиш" край Балчик се активизира с последните дъждове.

Две вили, които бяха на ръба на свлачището, са се свлекли, без да рухнат, съобщи заместник-кметът на Балчик по строителството Стелиян Железов, цитиран от БТА.

По думите му районът трябва да бъде укрепен и общината многократно е сигнализирала държавни институции за проблема.

При всеки дъжд свлачището се "събужда".

През 2014 година изпратихме писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройството с искане да бъдат осигурени 200 хил. лева, за да бъде направено проектиране за укрепването, поясни Железов.

Още през миналото лято живеещите в района са уведомени, че вилите им са опасни за обитаване. Зоната ще бъде обозначена с табели, че влизането е забранено, каза заместник-кметът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 0
Patilan
преди 9 години
Съмнявам се да имат разрешително.А ако имат, са го получили по 'другият' начин. Да им се чудиш на някой хора.... искат да са толкова толкова близо до морето, че ще се издавят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 0
1111@
преди 9 години
Както се вижда,вложенията в ДВИЖИМИ имоти са перспективни....Рано или късно се оказват на първа линия.Същото се отнася и за някои имоти разположени по Витошката яка...Рано или късно ще се "позиционират" на Околовръстното...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
satron
преди 9 години
Точно зам. кмета по строителство и гл. архитект на Балчик, дето са дали разрешителни за строеж в червена зона, да идат и да укрепват брега сега... ама защо да не се "усвоят" 200 хиляди за проектиране и няколко пъти по толкова за строителство, за да се спаси вилата на някой тарикат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
ДХДО
преди 9 години
Проектантите и собственика са имали скрит замисъл : дадигнат имотче "на първа линия", като заобиколят законовите ограничения ... така, че освен всичко друго много точно са използвали в сметките си и геоложкото проучване ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
popo323
преди 9 години
Обаче не можем да не признаем ,че добре е построена къщичката на първата снимка , другите не ми се разглеждаха . Забележете че нито се цепи ,нито се напуква и руши при изместването . Всичко е било добре изчислено по нея и колоните , и плочите , и земетръсните шайби . Спокойно може в цял вид да си стигне и до морето . При калпавото масово ново строителство на блокове по София виждаме как се цепят фасадите и стените за 3-5 год без да има никакви свлачища
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още