IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спортна зала "Триадица" отваря врати в началото на март

Инвестирани са 200 хил. евро в ремонта на съоръжението

17:11 | 03.02.15 г.
Спортна зала "Триадица" отваря врати в началото на март

В началото на март ще отвори врати обновената спортна зала “Триадица” в София. Това стана ясно днес, след като столичният кмет Йорданка Фандъкова провери ремонта на залата, съобщава БТА.

Зала “Триадица” беше върната на Столичната община през 2007 г.. Местната администрация плати 2,4 млн. евро на собствениците на земята под залата и така изкупи 75-процентния им дял.

Столичният кмет припомни, че през 2013 г. Столичният общински съвет е предоставил безвъзмездно зала "Триадица" на Българската федерация по баскетбол за срок от 10 години. В нея тренират безплатно деца от ученическите спортни школи.

Ремонтът на залата струва 200 хил. евро, като две трети от финансирането е поето от федерацията, а останалите средства идват от договори за реклама и спонсори, съобщи Иван Ценов, директор "Маркетинг и мениджмънт" на Българската федерация по баскетбол.

Ремонтът включва вътрешна изолация на всички стени, изграждането на ВИП ложа с 31 места, смяна на дограми на малките зали, поставяне на уреди за отопление. Федерацията ще кандидатства по проект за енергийна ефективност за външната изолация на сградата, посочи Ценов.

Кметът информира, че Столичната община продължава с ремонтите на физкултурните салони в училищата. Изгражда се спортна зала в 98-мо училище в "Надежда" и втори физкултурен салон в Първа английска гимназия. Продължава и програмата за поставяне на фитнес уреди на открито.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още