IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат над 5,6 млн. лева на Пловдив за строителството на спортен комплекс

Завършването на комплекса до края на годината дава шанс на града да е домакин на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 г.

15:11 | 02.09.14 г.
Отпускат над 5,6 млн. лева на Пловдив за строителството на спортен комплекс

Община Пловдив ще отпусне допълнителни 5,628 млн. лева за доизграждането на спортния комплекс в ж. к. “Тракия” в града.

Това предвижда проект на Постановление на Министерския съвет, който е публикуван за обществено обсъждане на портала за обществени консултации. Становища могат да се изпращат до 15 септември.

За строителството на комплекса е одобрена целева субсидия за капиталови разходи в размер до 24 млн. лева, посочват от Министерския съвет. През миналата година общината е получила половината от сумата, а останалите пари е предвидено да се освобождават поетапно, на базата на предоставени от община Пловдив документи за разплащане на действително извършени дейности за обекта.

Кметът на Пловдив е поискал останалите 12 млн. лева, но е приложил копия от документи за разплащане на действително извършени дейности за обекта в размер на 5 628 032 лева, подчертават от Министерски съвет.

Завършването на обекта до края на 2014 г. дава шанс на Пловдив да е домакин на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още