IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шест общини получиха имоти за социални цели

Община Сливен ще строи нов рехабилитационен център в балнеолечебния курорт „Сливенски минерални бани”

15:30 | 13.08.14 г. 1
Шест общини получиха имоти за социални цели

Правителството предостави безвъзмездно на Община Драгоман собствеността върху пет едноетажни къщи със застроена площ от 50 кв. м всяка, съобщиха от пресцентъра на кабинета. Сградите се намират в т. нар. „Младежко селище” в града и са с предоставено управление на областния управител на Софийска област. Намерението на местната власт е да настани в тях крайно нуждаещи се семейства.

С друго решение на правителството Община Сливен получава собствеността върху два имота с обща площ от близо 5 дка в землището на с. Злати войвода. С придобиването им тя ще има възможност със собствени средства да изгради нов балнеоложки и рехабилитационен център в балнеолечебния курорт „Сливенски минерални бани”.

На Община Кюстендил ще бъде прехвърлен поземлен имот от почти 190 дка, застроен с шест сгради. Имотът се намира в местността „Лешовица” край с. Жиленци. Общината има намерение да разкрие в него комплекс за социални услуги – център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, център за социална рехабилитация и интеграция и социален учебно-професионален център.

Поради отпаднала необходимост от Министерството на образованието и науката е отнето правото на управление върху сградите на бившата професионална гимназия по строителство в Димитровград и на Помощното училище „Стоян Заимов” в Чирпан, като правителството прехвърли собствеността върху тях на двете общини. Местната власт ще използва имотите за образователни, социални и културни нужди на хората от двата района.

Община Мадан получи собствеността върху втория етаж от 3-етажна сграда на ул. „Родопи” №28 в града. Общината е собственик на останалата част от сградата, която е в лошо състояние и опасна за преминаващите граждани. Придобиването на цялата собственост ще позволи да се предприемат мерки за разрушаването й.

С друго решение правителството даде съгласието си „ВиК” ЕООД – Видин, да продаде свой имот в землището на с. Гомотарци. Теренът от 1208 кв. м ще бъде предложен на търг по реда на Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала при цена, не по-ниска от определената от независим оценител. Постъпилите средства ще се използват от ВиК оператора за инвестиции във водоснабдителната система.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Stoqn_Trakiev
преди 9 години
Не е зле. Въпреки че българина ще намери следи оъ далавера и тук, все пак е добре да се случват разни такива неща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още