IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Офис сградата до мола на столичния бул. България отвори врати

Инфинити Тауър, която е една от малкото от висок клас, е заета на 80%

18:54 | 01.08.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Офис сградата до мола на столичния бул. България отвори врати

Инфинити Тауър, офис сградата на финансовата и инвестиционна компания Salamanca Group на столичния бул. България, до Bulgaria Mall, отвори врати, съобщават от инвеститора, цитиран от онлайн изданието property-magazine.eu.

Кулата до мола е на 19 етажа и с площ от 21 хил. кв. м. Тя е отдадена на 80 на сто на компании като Total, Avon Cosmetics, Telus International, Louis Dreyfus Commodities, Imperia Online, Cordeel и ActivTrades.

Офис сградата е една от малкото от висок клас, които отварят врати в момента на фона на засилващото се според консултанти търсене за първокласни офис площи.

Сградата е проектирана и построена от MRPI и Cordeel. Строителството беше финансирано със средства на клиенти на Salamanca Group и заеми от UniCredit Bulbank и Bank of Austria.

Пазарът на офис площи в София разчита на засилващия се интерес от страна на чуждестранни компании, които навлизат на пазара в България за първи път, както и на релокации.

Същевременно строителството на нови площи достигна рекордно ниски равнища, което доведе до свиване на предлагането на офис площи от висок клас. Това доведе до ръст на наемните равнища, като според консултантите предлагането е около 11-12 до 12,5 евро за кв. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още