IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Триза получи сертификат за инвеститор клас А

Инвестицията на компанията в новия логистичен център край Елин Пелин е за над 6 млн. лева, ще бъдат разкрити и 30 работни места

12:35 | 30.06.14 г.
Триза получи сертификат за инвеститор клас А

"Триза“ ООД България получи сертификат за инвестиция клас А за изграждането на нов логистичен център близо до Елин Пелин, съобщават от Българо-швейцарската търговска камара.

Размерът на инвестицията е над 6 милиона лева, като се очаква да бъдат разкрити 30 работни места.

Предвижда се изграждането на сграден комплекс с първоначална застроена площ от 3 хил. кв. м върху собствен терен от 27 хил. кв. м.

Чрез тази инвестиция компанията предвижда да започне разширение на пазарите си в страните от Източна Европа, Русия и бившите съветски републики. С развитието на този проект в базата край Елин Пелин е възможно да бъдат извършвани и отделни производствени дейности в бъдеще, посочва се в съобщението.

Припомняме, че компанията обяви намеренията си да изгради производствен и логистичен център в България в началото на тази година.

Trisa AG е световен лидер сред производителите на потребителски стоки в областта на устната хигиена, коса и грижа за тялото, като продуктите й се продават в над 80 страни по света.

"Триза“ ООД България е основана в България през 1996 г. Към момента тя е единственото дружество от фирмената група, създадено извън Швейцария.

През последното десетилетие групата е инвестирала над 250 милиона швейцарски франка в сгради, инфраструктура, нови технологии и продукти. През същия период са създадени повече от 400 нови работни места.

В момента в седалището на фирмата в Тринген, близо до Люцерн, започва проект за изграждане на нов, напълно автоматизиран склад, както и разширяване на производствената и логистичната база на стойност 15 милиона швейцарски франка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още