IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Троян получава Шипковските минерални бани

Общината иска да инвестира в превръщането на комплекса в голям балнеоложки център

14:21 | 31.05.14 г.
Троян получава Шипковските минерални бани

Собствеността на рехабилитационния център в с. Шипково ще бъде предадена на община Троян, съобщават от областната администрация в Ловеч.

До това решение се е стигнало след поет ангажимент от страна на министъра на здравеопазването Таня Андреева при посещението й в Троян и Шипково през март. Тогава кметът на Троян Донка Михайлова заяви, че общината проявява интерес към собствеността на имота поради инвестиционните й намерения за превръщането на комплекса в голям балнеоложки център.

Съществуващият сграден фонд е в лошо състояние и има нужда от сериозна инвестиция за неговото реновиране. 

След анализ на инвестиционните намерения на община Троян областният управител Милко Недялков е изпратил писмо до Министерството на регионалното развитие и Министерството на здравеопазването с подкрепящо становище на искането от страна на планинската община. 

Официалното предаване на Шипковските минерални бани предстои да се реши на редовното заседание на Министерски съвет в четвъртък.

Шипковски минерални бани е един от най-старите курорти в България. Обявен е за курорт през 1946 г. Намира се на 2 км от центъра на с. Шипково. В курорта се намират три минерални извора и няколко сондажа. Освен рехабилитационния център в него има минерална баня, поликлиника, два обществени басейна, заведения за развлечение, няколко хотела, почивни станции и множество частни вили. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още