IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ловеч ще благоустроява района около Деветашката пещера

Троян ще прави промишлена зона за фирми от хранително-вкусовата и дървопреработвателната промишленост

11:45 | 10.05.14 г.
Ловеч ще благоустроява района около Деветашката пещера

Правителството предостави безвъзмездно на община Ловеч терен от 127 дка в непосредствена близост до Деветашката пещера, съобщиха от пресцентъра на кабинета. Местната власт има готовност да обособи на него паркинги и места за отдих на туристите, посещаващи природната забележителност. Благоустрояването на района около пещерата има за цел да я превърне в привлекателна туристическа дестинация и да предпази района от замърсяване.

Редовното заседание на кабинета се провежда днес в Ловеч.

С друго решение на община Троян е прехвърлено правото на собственост върху поземлен имот от 18 дка с построени три сгради. Имотът се намира в местността „Кантона – гарата” край с. Добродан. Намерението на общината е да създаде в него изнесена промишлена зона и да оформи района като средище на фирми в областта на хранително-вкусовата и дървопреработвателната промишленост.

Правителството реши също да предостави за управление на Държавната комисия по хазарта пет кабинета в сградата на Центъра по хигиена в София. Помещенията, които са с отпаднала необходимост за Министерството на здравеопазването, ще позволят на регулаторния орган да организира дейността си в съответствие с възложените му функции и задачи.

С друго решение в частна държавна собственост беше променен статутът на имот, предоставен за управление на Национална компания „Железопътна инфраструктура”. Теренът от 4 дка в столичния район „Овча купел” е изгубил характеристиките си на имот  публична държавна собственост след демонтирането на намиращите се в него гаражни коловози. Той се намира извън района с обекти на железопътната инфраструктура и през него не преминават действащи кабели и съоръжения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още