IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България облекчава визовия режим за руските собственици на имоти у нас

Стимулираме руските туристи да посещават отново страната, заяви външният министър Кристиан Вигенин

17:50 | 24.04.14 г. 3
България облекчава визовия режим за руските собственици на имоти у нас

„За руските граждани, които имат собственост у нас, възприемаме практиката за издаване на многократни, едногодишни, а в някои случаи по-дългосрочни визи, което да им позволи те да посещават по-често своята собственост и да идват по-често със семействата си“. Това каза в Бургас министърът на външните работи Кристиан Вигенин, цитиран от БТА.

„Освен това насърчаваме туристите, които сега кандидатстват за визи, които вече са били в предишни години тук, да получават едногодишна, двукратна виза, която ще изтича в края на следващия туристически сезон. Така ги стимулираме освен тази година да посетят Бургас, региона, България и следващата година“, добави министърът. 

Вигенин каза, че са взети и други мерки по отношение на подобряване на туристическите услуги. Прекратена е практиката да се дават определени квоти за туристическите фирми за определен брой туристи. Няма да се пренасочват и туристи в изнесените визови центрове, където услугата се оскъпява и усложнява. Вигенин добави, че става въпрос за летовниците от Русия, Украйна, Беларус и Молдова.

Още през миналата година стана ясно, че правителството работи по мерки за облекчаване на визовия режим за чужденците, които купуват домове у нас. Очакванията са това да има директен ефект върху растежа на строителството.

През лятото хотелиери алармираха, че правят фиктивни резервации на руски граждани, които имат имоти в България, но са се сблъскали с проблеми при издаването на визи.

Външният министър е в Бургас за среща с представители на туристическия бизнес в региона. Пред тях той ще представи и мерките, които се вземат за развитието на туристическата услуга у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
То мирното население трябва да се въоръжи!Образец Тексас!Няма престъпност, няма проблеми!Най ми хареса една реклама на един магазин, на който беше изписано, че "ние не звъним на 911, ние и снимката едно дуло насочено към теб"!*** да крадеш, ако ти стиска! Eто и някой картинки за случая:http://***.guns.com/2013/01/26/we-dont-dial-911-10-photos/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
MZ/X
преди 10 години
Защо не предложиш да направим постоянна почивна база за руските военни от Севастопол? В специалната виза можем да им позволим да носят със себе си по един автомат и бронетранспортьор :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още