IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

България ще продаде имот в Осло

Къщата в норвежката столица е купена през 1987 г. за нуждите на търговско-икономическата служба в страната, но вече е с отпаднала необходимост

14:35 | 16.04.14 г.
България ще продаде имот в Осло

Правителството реши да бъде продаден имот, собственост на България, който се намира в Осло, съобщиха от правителствената информационна служба.

Двуетажната къща с разгъната площ 236 кв. м в столицата на Норвегия е закупена през 1987 г. за нуждите на търговско-икономическата служба в страната. След закриването ѝ имотът е с отпаднала необходимост, тъй като не се ползва по предназначение.

Задграничното ни представителство в страната е обезпечено с необходимия сграден фонд за изпълнение на своите функции, информират от пресслужбата на Министерския съвет.

Цената, на която имотът ще бъде продаден, трябва да бъде не по-ниска от 10 600 000 норвежки крони (около 1,29 млн. евро).

Получените приходи ще се използват за инвестиции в имоти, които се ползват, и състоянието им изисква неотложни ремонтни дейности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още