IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България отново сред 10-те най-желани от британците дестинации за ваканционен имот

САЩ, Франция и Испания са най-желаните страни за покупка на втори дом от британците, според редовната класация на TheMoveChannel.com

10:54 | 07.03.14 г. 4
България отново сред 10-те най-желани от британците дестинации за ваканционен имот

България се е придвижила с 5 места напред в класацията на онлайн портала TheMoveChannel.com, която отразява предпочитанията на британците към чужди дестинации за покупка на ваканционни имоти.

Страната ни заема 10-та позиция в подреждането за февруари, като е събрала 1,6 на сто от запитванията за имоти, зададени през портала. През януари страната ни заемаше 15-то място.

През миналата година страната ни, която допреди години редовно попадаше в топ 5 на класацията, изгуби позициите си и обикновено се намираше в долната половина на топ 20, като събираше под процент от запитванията. За първи път от януари 2013 г. България се връща в първите 10 най-желани дестинации за покупка на ваканционно жилище от британците, отбелязват от портала.

Отчита се рекорден ръст на търсенето на имоти в Австралия през февруари. Страната се е придвижила с 25 места нагоре в класацията и също влиза в топ 10 – на 8-ма позиция, с близо 2% от запитванията.

САЩ запазват лидерската си позиция в класацията, като през февруари събират 21 на сто от запитванията. Испания обаче отстъпва до трета позиция с 5 на сто от запитванията за сметка на Франция, която се изкачва до второто място с 8 на сто от запитванията за имоти, отправени чрез портала.

Първата десетка на най-желаните дестинации за покупка на ваканционен имот от британци се допълва от Португалия, Бразилия, Канада, Турция и Италия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Забелязвате ли драги съграждани и съгражданки как щом ЕС отхапа по-голямата част от Украйна взеха да валят само изключително добри новини и суперлативи по адрес на България.Инвестициите текнаха.....Май ни вдигнаха с 1 ниво по-нагоре, а???Сега честтта да са най-отдолу в ЕС се падна на украинците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
vlado1234
преди 10 години
Няма абсолютно никакви ограничения за покупка на жилищни имоти ,към които има идеални части земя. Ограниченията са само за ЗЕМЕДЕЛСКИ ЗЕМИ !!!!Чужденец може да си купи регулиран парцел и да си построи къща, може да купи къща със парцел ,може да купи част от парцел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Има, но както всичко друго - не се спазва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
MZ/X
преди 10 години
Как се промени регулацията от 2014 г за придобиване на ваканциoнен имот от граждани на ЕС? Има ли все още някакви рестрикции за придобиване на земята?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още