IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Перник ще възстанови ски пистата в Голо Бърдо

В плановете са и отдаване на концесия на спортния комплекс "Металург", както и на минералния извор в кв. Бела вода

14:34 | 02.12.13 г.
Община Перник ще възстанови ски пистата в Голо Бърдо

Община Перник има намерение отново да възстанови дейността на ски пистата „Цоцевица“ в местността Голо Бърдо, става ясно от проекта за управление на недвижимите имоти на общината през следващата година.

Ски пистата е поставена в списъка с имотите, които ще бъдат предложени на концесия чрез открита процедура или чрез публично-частни партньорства. В този списък са още спортния комплекс за зимни игри „Металург“, северната зона на градския парк, както и минералния извор в кв. Бела вода.

Общината очаква общо 15,2 млн. лева от управлението на имуществото си през 2014 година. Основното перо ще дойде от продажба на земя (9 млн. лева) и наем на земя (1,5 млн. лева). Приходите от концесии се очаква да бъдат около 1,3 млн. лева.

Възстановяването на ски пистата „Цоцевица“ беше част от обещанията на кмета Росица Янакиева по време на последните местни избори. В предизобрните си обещания тя заложи още и превръщането на Голо Бърдо в атрактивно място за краткотраен отдих и туризъм.

Ски пистата „Цоцевица“ функционира целогодишно от 1976 до 1989 година. Трасето е било от полиетиленови отливки, като през лятото дължината й е 400 метра, а през зимата – 1,5 км. След 1989 година обаче съоръжението е разграбено, а през последните години базата не е използвана. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още