IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започва одит на имотите на Министерството на правосъдието

Собствеността на министерството се управлява неефективно, според министър Зинаида Златанова

16:47 | 04.11.13 г.
Започва одит на имотите на Министерството на правосъдието

Ще се прави одит на всички имоти на Министерството на правосъдието, съобщи ресорният министър Зинаида Златанова пред магистрати във Варна, предаде БТА.

По думите й собствеността на министерството се управлява неефективно, тъй като липсват анализи дали тя е необходима.

Златанова посочи, че е възможно някои от имотите на правосъдното ведомство да са с отпаднала необходимост и от тях биха могли да се наберат средства.

Правосъдният министър обеща също така ведомството да направи всичко възможно, включително и с пари от икономии, да бъде ремонтирана сградата на съдебната палата във Варна.

Наскоро беше учреден обществен съвет, който да търси средства за нова съдебна сграда в морската ни столица заради лошите условия, при които работят служителите във втория по натовареност съд в страната.

Въпреки че на няколко пъти беше правена първа копка на нова съдебна палата във Варна, сградата така и не беше построена. Магистратите и администрацията в момента са разпределени в няколко сгради.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още